Opskrifter

Opskrift på vores Hokkaidosuppe

1 stor hokkaido
2 løg 
1 selleri
2 boullionterninger
1/2 l piskefløde
Sød chilisovs 
Salt og peber

Tilbehør:
2 æbler i tern
1 pak bacon I tern

 

Rens alle grøntsager og skær den i tern, kom dem i en gryde og dæk dem med vand, tilsat boullionterninger Det hele koges i ca en time.
Efter kogning blendes det hele og smages til med fløde, sød chilisovs, salt og peber. 
Nu har du en super god sen sommer suppe.

Tilbehør: æbler i tern og ristet bacon i tern.
 

Alle varer kan købes i din lokale netto butik...

Cremet kartoffel/sellerisuppe med bacon & grønt

4 personer
400 g Samsø kartofler              
2 dl piskefløde

150 g Samsø selleri   

5 stk. laurbærblade

2 stk. Samsø løg      

1 tsk. peberkorn

1 liter hønsefond/bouillon

 

Smag til med salt og peber

 

Skræl kartofler, selleri og løg. Kom kartofler, selleri og løg i en gryde og tilsæt fond/bouillon. Laurbærblade og peberkorn kommes i et kaffefilter og snøres til (det gør det nemmere, når suppen skal blendes), og kommes i gryden. Kog suppen op og lade den koge til kartofler og selleri er helt møre.
Tag så løgene og kaffefiltret op. Suppen blendes til kartofler og selleri er helt pureret.
Tilsæt piskefløde og kog i ca. 5 min. Sigt suppen og smag til med lidt salt og peber.

Evt. fyld: Bacon, kartofler, selleri og løg skæres i tern og steges på en pande, til det er sprødt og lækkert.
 


 

Kartoffelpandekager

1 kg bagekartofler
3 spsk. mel
1 stk. Samsø selleri  

3 æg

2 stk. Samsø løg      

Olie til stegning

 

Smag til med salt og peber og evt. lidt frisk timian

 

Skræl kartofler og selleri. Riv kartofler og selleri på et rivejern og hak løgene fint. Pisk æg og mel sammen. Vend kartofler, selleri og løg i massen. Smag til med salt, peber og timian.

Varm panden op og kom lidt olie på. Kom lidt af kartoffelmassen på og form det som små pandekage. Vendes når de er gyldenbrun. De kan holdes lune i ovnen.

Selleripuré med citron og kapers  

4 personer
1 stk. Samsø selleri  
100 g smør

½ liter mælk                             

Vand

 

Kapers, citronsaft, salt og peber tilsættes efter smag.
 

Skræl sellerien og skær den i grove tern og kom dem i en gryde. Dæk til med mælk og vand. Kog selleriternene til de er helt møre – ca. 25 min. Hæld væden fra sellerien. Kom smørret ned til sellerien og blend massen med en stavblender til den har en ensartet konsistens. Smag puréen til med salt, peber, kapers og citronsaft.

Puréen kan også blandes med andre ting evt. egne krydderurter fra køkkenhaven. 

 


 

Samsø løg med hyldeblomst & ingefær

4 personer
3 Samsø rødløg        
Et pænt stykke ingefær i skiver – efter smag

3 dl hyldeblomst       

2 spsk. honning

1 dl vand                  

½ tsk. rosmarin

 

Kog hyldeblomst, vand og ingefær, honning og rosmarin op. Når blanding koger, tages den af varmen. Løgene skæres i både og kommes i lagen, hvor de skal trække i mindst 1 time. Jo længere de får lov at trække i lagen, jo mere smag får løgene.

Kan servers som garniture, på smørrebrød eller i picnickurven.        

Sellerichips

1 Samsø selleri
9 liter rapsolie
Salt efter behov

 

Skræl sellerien og skær den i grove stykker. Snittet selleristykkerne fint på et mandolinjern. Tænd for olien. Når olien er varm, friteres de fintsnittede selleristykker i olien, indtil de får en gyldenbrun farve. De må ikke blive for mørke, da de så bliver bitre.

Salt drysses over chipsene. Tilsættes efter behov.

 

Opskrifterne er lavet i samarbejde med kok Søren Ørum, restaurant Ved Kæret.

      

 


 

Løgmarmelade

1 dl olivenolie
½ dl balsamicoeddike
2 kg Samsø løg         

1 tsk. tørret timian

6 fed hvidløg                             

2 tsk. salt

200 g brun farin        

2 tsk. peber

150 g ribsgelé

1 ½ dl tør hvidvin

 

Start med at snitte løgene i skiver, meget fint. Hemmeligheden bag den rigtig og konsistens er at stege løgene meget langsomt. Tænd op under en tykbundet gryde ved middelvarme. Varm olien op i gryden og tilsæt løgskiverne og laurbærbladene. Når løgene er varmet op, skrues der ned for varmen, så de lige netop simrer svagt. Lad løgene simre i 30-40 min. til de lige er begyndt at tage farve.
 

Tilsæt hvidløg, brun farin, timian og ribsgelé og skru op for varmen. Lad løgene simre videre i ca. 30 min. mens der røres regelmæssigt. Herefter skal løgene have taget farve, og det meste af væden være fordampet.

Tag gryden af varmen og lad den køle af et par minutter. Tilsæt balsamicoeddiken og hvidvin og sæt gryden tilbage på varmen. Lad løgmarmeladen simre videre i ca. 10 min., indtil den er tyktflydende og marmeladeagtig.

 

Marmelade kan holde sig 2 ugers tid i køleskabet, eller længere hvis den tilsættes lidt atamon og hældes på steriliserede glas.